De Boer & Ritsema
Persoon die op het dek naar het water kijkt

Individu

​​“Als je kijkt naar wat er mist zie je de gebreken, als je kijkt naar wat er is zie je de talenten”​​

(Ik ben oké, jij bent een sukkel - Berthold Gunster)

Een organisatie is zo sterk als haar mensen zijn. Mensen die initiatief tonen, vragen durven stellen, die zichzelf uitspreken, mensen die verantwoordelijkheid nemen, die zorg hebben voor anderen maar die anderen ook aan durven te spreken en zo bijdragen aan het collectief. Dit noemen we zelfleiderschap.

 

Het gaat ook om mensen die leidinggeven, die kaders zetten, inspireren tot samenwerking, anderen ruimte geven en talenten doen ontplooien. Dit is leiderschap.

 

Zelfleiderschap en leiderschap. Twee hefbomen voor het maximaal benutten van het talent in de organisatie. Twee hefbomen voor het waarmaken van uw organisatiedoelen.

 

Voor het vergroten van het (zelf)leiderschap binnen uw organisatie biedt DBR talentontwikkeling programma's aan, die bestaan uit maatwerk training en coaching.

 

DBR heeft daarnaast een zelfleiderschapscan ontwikkeld. De scan meet niet alleen de mate van zelfleiderschap, het geeft uitgebreide tips om deze te versterken.

 

 

1.

Met een intake en scan brengen we uw patronen in beeld qua gedrag, vaardigheden, motivatie en overtuigingen. Ook bespreken we de omgeving waarin de doelen dienen te worden bereikt.

2.

Samen stellen we het gewenste doel vast en bespreken we een maatwerkplan.

3.

Via gesprekken, on-the-job coaching en training werken we toe naar de gewenste situatie.

Aanpak voor persoonlijke ontwikkeling

Iedereen en ieder traject is uniek en wordt op maat vormgegeven met onder andere een mix van onderstaande methoden.

ZELFLEIDERSCHAPSCAN

De zelfleiderschapscan meet de mate waarin u leidinggeeft aan uzelf. Op basis van de scores ontvangt u een werkboek waarmee u uw zelfleiderschap verder kunt ontwikkelen.

 

 

(Executive) COACHING

Executive coaching en gewone coaching. Beide gaan om het effectiever maken van organisaties door persoonlijk leiderschap te versterken, maar de aanpak is verschillend.

 

 

TALENTONTWIKKELING

Mensen doen niets liever dan vanuit hun talent te werken. Wanneer het talent afgestemd wordt op de organisatiedoelen is dat een garantie voor rendement, plezier en vitaliteit. Talentontwikkeling bestaat uit enkele modules.

Sportbedrijf Rotterdam, tevreden klant DBR
Met het talentprogramma van DBR geven we aandacht aan de belangrijkste component van onze organisatie, de mens.

Bas Theeuwen

Programmamanager Sportbedrijf Rotterdam

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Erik Koenders en Wim ter Mate van DBR

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op