De Boer & Ritsema
Een weg. Metafoor voor de verschillende aanpakken die DBR hanteren om de organisatie op weg te zetten

(Executive) Coaching

DBR onderscheidt coaching en executive coaching. Hoewel het bij beide vormen gaat om het effectiever maken van organisaties door het persoonlijk leiderschap te versterken is de aanpak verschillend.

 

Coaching is een persoonlijk traject gericht op het effectiever maken van organisaties door het persoonlijk leiderschap van managers en/of teamleden te versterken. Executive Coaching is het aanscherpen van het (morele) kompas waarmee de bestuurder in staat is om lastige, niet data gestuurde, besluiten te faciliteren in zijn/haar directie.

Waarom is het belangrijk? 

 

  • Coaching: wendbaarheid van organisaties wordt versterkt wanneer er meer zelfleiderschap op alle niveaus komt 
  • Executive Coaching: sturen aan de top kent vele thema’s en net zovele dilemma’s. Sparren over deze dilemma’s is verrijkend 

 

Hoe doen we het? 

 

  • Coaching: we onderzoeken verbetering op verschillende niveaus: de mogelijkheden van de omgeving, het gedrag, de vaardigheden, de overtuigingen en waarden van de coache. Het is een doelgericht proces
  • Executive Coaching: we voeren verdiepende gesprekken op het snijvlak van persoonlijkheid, impact in de interactie en missie en visie van de organisatie.  

 

Wat levert het op?

 

  • Coaching: effectievere besluitvorming, meer probleemoplossend vermogen, balans werk en privé
  • Executive Coaching: zelfinzicht, nieuwe criteria om de organisatie te leiden, work/life balance, inspiratie
Team van organisatie in overleg
Coaching

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op