De Boer & Ritsema
Groep mensen die samen door de bergen trekken

Team

"Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is succes."

 

Henri Ford

Een succesvol team zet de organisatie in beweging. Maar samenwerken in teams kan een hele uitdaging vormen. Denk aan de besluiten die niet gevolgd worden, aan de frustraties die leven binnen het team door het ontlopen van verantwoordelijkheid of gebrek aan betrokkenheid.  

 

Een team bestaat uit verschillende individuen, elk met zijn eigen kwaliteiten en drijfveren die op elkaar afgestemd moeten worden om gewenste resultaten te krijgen. Maar hoe krijgt u dit voor elkaar? Dit is waar het coachingstraject van DBR u kan helpen. 

 

Tijdens dit coachingstraject zoomen we in op de samenwerking binnen jullie team. Teamontwikkeling staat hier centraal. Aan de hand van de Lencioni Test en Drijfverenscan (Spiral Dynamics)  geven we een helder beeld weer van de drijfveren binnen het team en hoe deze zich verhouden ten opzichte van de andere collega’s. Dankzij deze inzichten geven we praktische handvatten mee aan het team om beter samen te werken.

 

Eindresultaat? Een ijzersterk team dat leert van elkaar en dat naast resultaten, ook zorgt voor plezier en humor op de werkvloer.

1.

Werken met heldere doelen, de verandernoodzaak voor iedereen duidelijk maken

2.

Methodisch werken met onder andere Lencioni en drijfverenscan

3.

Teamontwikkeling koppelen aan concreet gedrag en aan gewenste resultaten in de praktijk. Energie halen uit eigen succes, oplossingsgericht werken.

Aanpak voor teamontwikkeling

Iedereen en ieder traject is uniek en wordt op maat vormgegeven met onder andere een mix van onderstaande methoden.

Lencioni test

Volgens Lencioni wordt excellent teamwerk verkregen door de aandacht te richten op 5 pijlers: resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheid nemen, betrokkenheid, openheid en vertrouwen.

 

Drijfverenscan

Spiral Dynamics geeft inzicht in zeven drijfveren. Het model beschrijft ‘hoe’ mensen waarnemen, denken, doen en welke behoeften daaronder liggen. Die verschillen per drijfveer. 

 

Univé verzekeringen, tevreden klant DBR
Met het leiderschapsprogramma van DBR geven we aandacht aan ons belangrijkste kapitaal, onze professionals. We bieden ze de mogelijkheid om zichzelf en hun leiderschap te ontdekken en te ontwikkelen, te leren met collega’s en te bouwen aan een netwerk. Op deze manier investeren we in de toekomst van onze mensen en kunnen zij een waardevolle bijdrage blijven geven aan onze organisatie.

Marten Patist
Directeur HR Univé verzekeringen

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op