De Boer & Ritsema
Een weg. Metafoor voor de verschillende aanpakken die DBR hanteren om de organisatie op weg te zetten

Spiral Dynamics

Spiral Dynamics is een model dat ingaat op drijfveren. Spiral Dynamics beschrijft ‘hoe’ mensen waarnemen, gemotiveerd raken, hoe ze denken en doen en welke behoeften daaraan ten grondslag liggen. Het model van Spiral Dynamics geeft inzicht in zeven drijfveren. Het is een model dat door professor Clare Graves is ontwikkeld. 

Waarom is het belangrijk?

 

Inzicht in drijfveren biedt essentiële bouwstenen als het gaat om leiding geven, bouwen aan teams, samenwerken en effectief te communiceren.

 

Hoe doen we het? 

 

DBR meet zowel de individuele als de teamdrijfveren door middel van de DBR-drijfverenscan. De metingen geven essentiële bouwstenen voor persoonlijke en teamontwikkeling. Teamleden kunnen beter rekening met elkaar houden. Projectteams kunnen worden samengesteld op basis van complementariteit in drijfveren (kwaliteiten en talenten). 

 

Wat levert het op? 

 

  • Op persoonlijk niveau wordt helder wat en wie in uw werk u energie geeft, dan wel kost.  
  • Op teamniveau wordt gemeten waar de veranderbehoefte ligt. 

 

DBR begeleidt veranderingen in organisaties via de menskant. Erik Koenders en Peter Nientied beschijven dit in hun praktijkboek 'De Menskant van Veranderen, Spiral Dynamics in de Praktijk in 2011 bij Business Contact verscheen. 

Het boek: De menskant van veranderen door auteurs Peter Nientied en Erik Koenders
Spiral Dynamics

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op