De Boer & Ritsema
Een weg. Metafoor voor de verschillende aanpakken die DBR hanteren om de organisatie op weg te zetten

Zelfleiderschapscan

Met de zelfleiderschapscan krijg je inzicht in hoe je je gedrag, je denken en je omgeving aanstuurt om optimaal te presteren. Je leert een gewoonte te maken van doelen stellen, vol te houden en waar te maken. Je wordt je bewust van je denkpatronen en weet je denken effectiever in te zetten. Je bent in staat om je omgeving zo inspirerend mogelijk in te richten.

 

Zelfleiderschap is de basis om de eigen motivatie, zelfstandigheid en effectiviteit te verbeteren. Het heeft betrekking op bijna alle mensen die willen groeien, die eigenaarschap moeten pakken, passende verantwoordelijkheden willen en goede resultaten willen neerzetten.

 

Deze scan is ontwikkeld op het gedachtengoed van de wetenschappers Neck en Houghton uit de Verenigde Staten. 

Vraag de Zelfleiderschapscan aan voor uw organisatie

Grafiek dat aantoont hoe zelfleiderschap zorgt voor presteren met plezier voor medewerkers, de organisatie en de klant

Waarom is het belangrijk? 

 

De uitslag van de scan en de ervaring met de oefeningen uit het werkboek zijn waardevolle input voor een verdiepend gesprek met jouw leidinggevende, projectleider en/of scrum master om je gerichter te ondersteunen om optimaal bij te dragen aan de vragen en uitdagingen die er liggen.

 

Hoe doen we het? 

 

De zelfleiderschapscan is een individuele scan en bestaat uit dertig vragen.

 

Naast deze vragen wordt er ook om een onderbouwing gevraagd bij je antwoorden, een korte motivatie. Op basis van de scores uit je scan krijg je inzicht in mate waarin je zelfleiderschap is ontwikkeld. De score uit de scan is direct gekoppeld aan een maatwerk digitaal werkboek dat voor jou is samengesteld. Dit werkboek biedt concrete tips en oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan.

 

Wat levert het op? 

 

Wil je als leidinggevende meer initiatief en eigenaarschap ontwikkelen in een team, dan is het nuttig om de uitslagen met (afzonderlijke) teamleden te bespreken en inzicht te hebben in de mate van zelfleiderschap en de ondersteuning die nodig is.

De 3 thema\'s van zelfleiderschap
Zelfleiderschapscan

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op