Blog
Binden en boeien; de kracht van de juiste selectie
Niets nieuws onder de zon, succesvolle werving en selectie begint bij het vinden van de juiste persoon op de juiste plek. De focus is echter wel aan het veranderen, we kijken steeds meer naar het vinden van het juiste talent voor een bepaalde rol, in plaats van alleen het hebben van de vakbekwaamheid voor het invullen van een functiebeschrijving.
Gemeente Haarlem investeert in haar strategen
Samen met DBR heeft de gemeente Haarlem een opleidingstraject voor haar strategen ontwikkeld, we laten 2 strategen kort aan het woord over deze opleiding.
Succesvolle afsluiting 8e Management Development programma Univé
Bij de start van 2024 en de start van een mooi Talentenprogramma bij Univé, kijken we nog even terug op de mooie afronding van vorig jaar van alweer het 8e Management Development programma voor trainees bij Univé. In november vierden we gezamenlijk de afsluiting en feliciteren we alle deelnemers van harte met het behalen van hun certificaat.
Leiderschap in dynamisch water
Als tochtleider ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de groep. En dus ook voorbereiden op wat komen gaat. In welk water komen we terecht? Als de omstandigheden veranderen hakt de tochtleider de knoop door over gaan of niet gaan varen. Dankzij goede afspraken met elkaar en vertrouwen in ieders vaardigheden ook in geval van calamiteiten hebben we een schitterende tocht beleeft met elkaar.
Talentmanagement: koppel de juiste opdracht aan het juiste talent
Als je het talent doorgrondt en dat koppelt aan een specifieke opgave, als je daar de juiste begeleiding opzet, dan heb je goud. Koppel het talent aan de juiste stadsopgave, koppel buiten aan binnen, dat is talentmanagement met toegevoegde waarde! Lees het interview met Carlo Schreuder, directeur Bestaande Stad van het cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam, over talentmanagement.
De werkgever is verantwoordelijk
Het belang van vitaliteit en gezondheid van medewerkers op de werkvloer is niet meer weg te denken. De discussie over de verantwoordelijkheid van werkgevers voor de gezondheid van hun medewerkers en de rol van leidinggevenden hierin is een hedendaags topic. Dit artikel nodigt leidinggevenden uit om na te denken over hun verantwoordelijkheid en de dilemma’s die zij ervaren bij het binden en boeien van talenten binnen hun organisatie.
De sleutel tot het succes van hybride werken: Zelfleiderschap
Hoe verloopt het Hybride Werken in uw organisatie? Ziet u ook de ene medewerker floreren terwijl de ander moeite heeft met de nieuwe situatie? Lees in deze blog hoe je medewerkers kan ondersteunen om het nieuwe werken een succes te maken en wat je medewerkers kunnen doen.
Zelfleiderschap als oplossing voor omgaan met werkdruk
Zorg voor een gezonde werkhouding van uw medewerkers met zelfleiderschap. Het ontwikkelen van zelfleiderschap vergroot het werkplezier en zorgt dat verzuim afneemt. Lees in onderstaande blog hoe u uw talenten kan helpen wapenen tegen een ongezonde werkhouding met de ontwikkeling van zelfleiderschap.
Hoe zorg je samen met medewerkers dat zij gelukkig blijven binnen de organisatie?
Zelfleiderschap als tool om medewerkers te binden en te boeien. Zelfleiderschap draagt bij aan verhoogd werkplezier. Hoe hoger het werkplezier, hoe minder het verlangen om de organisatie te verlaten.
Zelfleiderschap, een voorwaarde voor het lager leggen van de verantwoordelijkheid
Verlangt u van medewerkers dat zij meer verantwoordelijkheid nemen zodat zij minder beroep doen op directie en management? Dan is deze wens hebben of zelfs uitspreken niet voldoende. U dient medewerkers te helpen in hun ontwikkeling om de verantwoordelijkheid te kunnen dragen. De rol van zelfleiderschap binnen het lager leggen van de verantwoordelijkheid én hoe u dit vergroot, leest u in deze blog.
Hoe maak jij je eigen Great place to work?
Een great place to work: wat betekent dit nu eigenlijk? En waarom is het van belang? Ontdek hoe je een aangename, motiverende werkomgeving creëert voor jezelf en welke rol zelfleiderschap hierin speelt.
Waarom je als organisatie juist nu het zelfleiderschap wilt verhogen
DBR toont het belang van zelfleiderschap aan voor medewerkers binnen de organisatie en de organisatie in zijn geheel. Download hier de whitepaper: zelfleiderschap en leiderschap in organisaties en verhoog de mate van zelfleiderschap bij uw professionals en zorg voor een succesvolle, gezonde organisatie.
De afdeling Patrouillevaartuigen van Havenbedrijf Rotterdam zet samen met DBR koers naar een betere samenwerking tussen management en werkvloer.
Om de operationele uitdagingen te overwinnen, was Havenbedrijf Rotterdam zich ervan bewust dat er meer synergie moet komen in de samenwerking tussen medewerkers en management? Maar hoe? Hiervoor schakelden zij DBR in als externe sparringpartner.
Hoe blijf jij op je best?
Hoe blijf jij op je best? In dit artikel beschrijft Wim ter Mate de zoektocht hoe we beter kunnen omgaan met alle onzekerheden die op ons afkomen. Wat doe jij om een mooi, prettig en goed leven te leiden?
Hoe navigeer je op onbekend terrein?
In deze tijd waarin we vaste patronen moeten loslaten, helpt een persoonlijk kompas om de juiste koers te kunnen bepalen. In dit artikel stellen Jantien Martin en Britta Lassen drie vragen die je helpen om je kompas in te stellen.
Leugen 4/9: Leiderschap is iets
Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer’. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer. Erik Koenders en Wim ter Mate nemen in deze mini-serie 4 leugens onder de loep. De laatste leugen waar ze hun tanden in zetten? Leiderschap is iets.
DBR zet talenten Sportbedrijf Rotterdam in beweging met haar Talentpool-programma
Het optimaliseren van de samenwerking tussen teams, zowel intern als extern, lijkt een struikelblok voor veel organisaties. Samen met Sportbedrijf Rotterdam hebben we ervoor gezorgd dat hun projecten sneller én beter lopen dankzij ons Talentprogramma, genaamd Talentpool.
Leugen 3/9: Mensen hebben potentieel
Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer’. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer. Erik Koenders en Wim ter mate nemen 4 leugens onder de loep. De derde leugen? Mensen hebben potentieel.
Een kwestie van aandacht
Paul Hilhorst schreef dit stukje als reflectie op de teamdag van DBR. Geef aan alles wat je doet de nodige aandacht, een eenvoudige stelling dat u aanzet tot nadenken.
Leugen 2/9: Het kan mensen iets schelen voor welk bedrijf ze werken
Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer. Erik Koenders en Wim ter Mate nemen in deze mini-serie 4 leugens onder de loep. Tijd voor de tweede leugen: Het kan mensen iets schelen voor welk bedrijf ze werken.
Univé investeert in haar leiders van morgen
Een steeds veranderende markt en evoluerende organisatie vragen een grote bijdrage van medewerkers. Lees in dit artikel hoe we de professionals van Univé gewapend hebben tegen de opkomende uitdagingen dankzij ons leiderschapsprogramma.
Leugen 1/9 - Mensen hebben feedback nodig
Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer. Erik Koenders en Wim ter Mate nemen in deze mini-serie 4 leugens onder de loep. De eerste leugen waar ze hun tanden in zetten? Mensen hebben feedback nodig.