De Boer & Ritsema

Wim ter Mate

Wim werkt sinds 2018 bij DBR als trainer, coach en adviseur. Voor hij in 2009 zijn loopbaan voortzette als trainer was hij werkzaam als manager binnen diverse verzekeringsorganisaties. Eerst als meewerkend voorman, maar vanaf 2001 als ‘fulltime’ leidinggevende. Vanaf het moment dat hij zich bewust was van het belang van verbinding met de mensen om hem heen is zijn motto: verbinding maakt alles mogelijk.

Coach & Trainer

Meest memorabele moment in de tijd dat je bij DBR werkt 

‘Ik herinner me nog heel goed dat ik in 2001 bij een regionale zorgverzekeraar als interim afdelingshoofd startte, zonder enige kennis van de processen op die afdeling. Wat ik daar heb geleerd pas ik nog steeds toe: verantwoordelijkheden bij de medewerkers leggen, vertrouwen geven, echte aandacht, en koffie, schenken. Ik ben nog steeds dankbaar dat dat grote team mij het leiderschap heeft gegund. De vraag die ik vaak stelde bij een hulpvraag was: wat kan ik wel, wat jij niet kunt?’ 

 

Wat is volgens jou de sleutel tot (zelf)leiderschap? 

De essentie van leiderschap zit voor mij in de kwaliteit van de verbinding met je omgeving. Voor mij persoonlijk is het belangrijk om vertrouwen te hebben in mezelf, mijn talenten. Zit ik even niet zo lekker in mijn vel, dan is mijn aandacht veel meer gericht op mezelf en kan ik minder goed de verbinding met anderen maken.  

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Erik Koenders en Wim ter Mate van DBR

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op