De Boer & Ritsema
Wim ter Mate, Coach & trainer DBR

Wim ter Mate

Wim werkt sinds 2018 bij DBR als trainer, coach en adviseur. Voor hij in 2009 zijn loopbaan voortzette als trainer was hij werkzaam als manager binnen diverse verzekeringsorganisaties. Eerst als meewerkend voorman, maar vanaf 2001 als ‘fulltime’ leidinggevende. Vanaf het moment dat hij zich bewust was van het belang van verbinding met de mensen om hem heen is zijn motto: verbinding maakt alles mogelijk.

Coach & Trainer

Meest memorabele moment in de tijd dat je bij DBR werkt 

‘Ik herinner me nog heel goed dat ik in 2001 bij een regionale zorgverzekeraar als interim afdelingshoofd startte, zonder enige kennis van de processen op die afdeling. Wat ik daar heb geleerd pas ik nog steeds toe: verantwoordelijkheden bij de medewerkers leggen, vertrouwen geven, echte aandacht, en koffie, schenken. Ik ben nog steeds dankbaar dat dat grote team mij het leiderschap heeft gegund. De vraag die ik vaak stelde bij een hulpvraag was: wat kan ik wel, wat jij niet kunt?’ 

 

Wat is volgens jou de sleutel tot behoud van talent?

Als je daarmee bedoelt hoe je talentvolle collega's behoudt voor je team of organisatie.... dan ligt de sleutel bij het management, de teamleider, de coördinator, de mensen die impact hebben op de sfeer en het vertrouwen binnen een team. Zij hebben veel invloed op de keuze van medewerkers om ergens anders hun talenten en kwaliteiten in te zetten of dat ze blijven en zich ontwikkelen, nog beter worden, nog meer (zelf)leiderschap inzetten. Super interessant!

26/05/2021

Leiderschap in dynamisch water

Als tochtleider ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de groep. En dus ook voorbereiden op wat komen gaat. In welk water komen we terecht? Als de omstandigheden veranderen hakt de tochtleider de knoop door over gaan of niet gaan varen. Dankzij goede afspraken met elkaar en vertrouwen in ieders vaardigheden ook in geval van calamiteiten hebben we een schitterende tocht beleeft met elkaar.

door
category
26/05/2021

De werkgever is verantwoordelijk

Het belang van vitaliteit en gezondheid van medewerkers op de werkvloer is niet meer weg te denken. De discussie over de verantwoordelijkheid van werkgevers voor de gezondheid van hun medewerkers en de rol van leidinggevenden hierin is een hedendaags topic. Dit artikel nodigt leidinggevenden uit om na te denken over hun verantwoordelijkheid en de dilemma’s die zij ervaren bij het binden en boeien van talenten binnen hun organisatie.  

door
category
Uitzicht van ondergaande zon
26/05/2021

Hoe blijf jij op je best?

Hoe blijf jij op je best? In dit artikel beschrijft Wim ter Mate de zoektocht hoe we beter kunnen omgaan met alle onzekerheden die op ons afkomen. Wat doe jij om een mooi, prettig en goed leven te leiden?

door
category
Blogserie 9 leugens van de werkvloer. Leugen 3: Mensen hebben potentieel
26/05/2021

Leugen 3/9: Mensen hebben potentieel

Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer’. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer. Erik Koenders en Wim ter mate nemen 4 leugens onder de loep. De derde leugen? Mensen hebben potentieel.

door
category
Blogserie 9 leugens van de werkvloer. Leugen 2: Het kan mensen iets schelen voor welk bedrijf ze werken
26/05/2021

Leugen 2/9: Het kan mensen iets schelen voor welk bedrijf ze werken

Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer. Erik Koenders en Wim ter Mate nemen in deze mini-serie 4 leugens onder de loep. Tijd voor de tweede leugen: Het kan mensen iets schelen voor welk bedrijf ze werken.

door
category

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Erik Koenders en Wim ter Mate van DBR

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op