De Boer & Ritsema
Erik Koenders, Partner DBR

Erik Koenders

Erik Koenders is sparringpartner voor topmanagers in Nederland. Hij is managing partner, auteur van de bestseller ‘De menskant van veranderen’ en expert change management met Spiral Dynamics.

 

Erik werkt sinds 1993 bij DBR en is vanaf 2014 directeur en managing partner van DBR. Zijn motto ‘verbeteren tot op het beton’ is ontstaan als consultant in de industrie waarbij hij kansen zag om de brug tussen strategie en uitvoering te slaan.  

Partner

Meest memorabele moment in de tijd dat je bij DBR werkt 

"Toen ik als 23-jarige de kans kreeg om ervaring op te doen als leidinggevende van een HR-afdeling heb ik die kans gepakt, absoluut niet wetend waar ik aan begon. Die onbevangenheid gun ik iedereen…niet per se om verticale carrière stappen te zetten maar vooral om jezelf te ontplooien als professional, als mens!"

 

Wat is volgens jou de sleutel tot behoud van talent?  

Zonder twijfel het leiderschap. Zowel hiërarchisch als persoonlijk leiderschap zijn bijzonder van invloed om talentontwikkeling te stimuleren. Generatie Z kijkt niet alleen naar arbeidsvoorwaarden maar ook naar zinvol leven, wat dat ook mag zijn. Daniel Pink schreef het al: vakmanschap, autonomie en zingeving zijn bepalende kernwaarden. 

Illustratie van man die sleutel in de lucht houdt
26/05/2021

De sleutel tot het succes van hybride werken: Zelfleiderschap

Hoe verloopt het Hybride Werken in uw organisatie? Ziet u ook de ene medewerker floreren terwijl de ander moeite heeft met de nieuwe situatie? Lees in deze blog hoe je medewerkers kan ondersteunen om het nieuwe werken een succes te maken en wat je medewerkers kunnen doen.

door
category
Illustratie van medewerker die stress ervaart tijdens het hybride werken
26/05/2021

Zelfleiderschap als oplossing voor omgaan met werkdruk

Zorg voor een gezonde werkhouding van uw medewerkers met zelfleiderschap. Het ontwikkelen van zelfleiderschap vergroot het werkplezier en zorgt dat verzuim afneemt. Lees in onderstaande blog hoe u uw talenten kan helpen wapenen tegen een ongezonde werkhouding met de ontwikkeling van zelfleiderschap.

door
category
Gelukkige medewerkers in een florerende organisatie
26/05/2021

Hoe zorg je samen met medewerkers dat zij gelukkig blijven binnen de organisatie?

Zelfleiderschap als tool om medewerkers te binden en te boeien. Zelfleiderschap draagt bij aan verhoogd werkplezier. Hoe hoger het werkplezier, hoe minder het verlangen om de organisatie te verlaten. 

door
category
Handen die groeiend plantje ondersteunen.
26/05/2021

Zelfleiderschap, een voorwaarde voor het lager leggen van de verantwoordelijkheid

Verlangt u van medewerkers dat zij meer verantwoordelijkheid nemen zodat zij minder beroep doen op directie en management? Dan is deze wens hebben of zelfs uitspreken niet voldoende. U dient medewerkers te helpen in hun ontwikkeling om de verantwoordelijkheid te kunnen dragen. De rol van zelfleiderschap binnen het lager leggen van de verantwoordelijkheid én hoe u dit vergroot, leest u in deze blog.

door
category
Illustratie van team waar één medewerker beschikt over \n zelfleiderschap
26/05/2021

Waarom je als organisatie juist nu het zelfleiderschap wilt verhogen

DBR toont het belang van zelfleiderschap aan voor medewerkers binnen de organisatie en de organisatie in zijn geheel. Download hier de whitepaper: zelfleiderschap en leiderschap in organisaties en verhoog de mate van zelfleiderschap bij uw professionals en zorg voor een succesvolle, gezonde organisatie.

 

door
category
Blogserie 9 leugens van de werkvloer. Leugen 4: Leiderschap is iets
26/05/2021

Leugen 4/9: Leiderschap is iets

Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer’. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer.  Erik Koenders en Wim ter Mate nemen in deze mini-serie 4 leugens onder de loep. De laatste leugen waar ze hun tanden in zetten? Leiderschap is iets.

door
category
Logo Sportbedrijf Rotterdam met achtergrond sportzaal
26/05/2021

DBR zet talenten Sportbedrijf Rotterdam in beweging met haar Talentpool-programma

Het optimaliseren van de samenwerking tussen teams, zowel intern als extern, lijkt een struikelblok voor veel organisaties. Samen met Sportbedrijf Rotterdam hebben we ervoor gezorgd dat hun projecten sneller én beter lopen dankzij ons Talentprogramma, genaamd Talentpool. 

door
category
Blogserie: 9 leugens van de werkvloer. Leugen 1: Mensen hebben feedback nodig
26/05/2021

Leugen 1/9 - Mensen hebben feedback nodig

Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer. Erik Koenders en Wim ter Mate nemen in deze mini-serie 4 leugens onder de loep. De eerste leugen waar ze hun tanden in zetten? Mensen hebben feedback nodig.

door
category

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Erik Koenders en Wim ter Mate van DBR

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op