De Boer & Ritsema

Erik Koenders

Erik Koenders is sparringpartner voor topmanagers in Nederland. Hij is managing partner, auteur van de bestseller ‘De menskant van veranderen’ en expert change management met Spiral Dynamics.

 

Erik werkt sinds 1993 bij DBR en is vanaf 2014 directeur en managing partner van DBR. Zijn motto ‘verbeteren tot op het beton’ is ontstaan als consultant in de industrie waarbij hij kansen zag om de brug tussen strategie en uitvoering te slaan.  

Partner

Meest memorabele moment in de tijd dat je bij DBR werkt 

"Toen ik als 23-jarige de kans kreeg om ervaring op te doen als leidinggevende van een HR-afdeling heb ik die kans gepakt, absoluut niet wetend waar ik aan begon. Die onbevangenheid gun ik iedereen…niet per se om verticale carrière stappen te zetten maar vooral om jezelf te ontplooien als professional, als mens!"

 

Wat is volgens jou de sleutel tot (zelf)leiderschap?  

Voor mij is de sleutel tot zelfleiderschap het omgaan met je zelfvertrouwen. Een balans vinden tussen te veel en te weinig zelfvertrouwen. Waardoor je eigen leren en ontwikkelen stimuleert. Durven te vertrouwen in je eigen intenties en kunnen enerzijds en opstellen voor andere en nieuwe inzichten anderzijds’. 

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op