De Boer & Ritsema
[:swvar:text:119:]

DBR zet talenten Sportbedrijf Rotterdam in beweging met haar Talentpool-programma

Sportbedrijf Rotterdam laat Rotterdam bewegen en zorgt ervoor dat elke Rotterdammer elke mogelijke sport kan uitvoeren in een sportlocatie dichtbij. Het exploiteren, onderhouden en ondersteunen van sportlocaties is hun passie. Ervoor zorgen dat elke Rotterdammer elke dag met een gerust hart kan gaan sporten, dat is hun doel. 

 

De Gemeente Rotterdam is aandeelhouder van Sportbedrijf Rotterdam wat  betekent dat de beleidsdoelen van de gemeente gerealiseerd moeten worden, er omzet gegenereerd moet worden en waar mogelijk kosten gereduceerd. Binnen het Sportbedrijf werken ongeveer 350 mensen, zowel academisch geschoold als ongeschoold personeel, ieder met eigen talenten en ambities. 

 

De organisatie staat voor de uitdaging om zo efficiënt mogelijk te werken en creatieve oplossingen te vinden. Zowel intern als met externe partijen moet de samenwerking optimaal zijn om haar doelen te realiseren.

door
category

Boeien en binden van werknemers, hoe doe je dat?

 

Samenwerking is key, niet alleen binnen het team maar ook met externe partijen. Door zo efficiënt mogelijk te werken, worden de kosten gereduceerd en wordt er meer omzet gegenereerd. Om hierin te slagen, zijn ieders kwaliteiten essentieel! Om de medewerkers te boeien en te binden, is er meer nodig dan enkel goede arbeidsvoorwaarden. Groei en kans op ontwikkeling zorgen voor loyale, tevreden medewerkers. Sportbedrijf Rotterdam wist precies wat hun talenten nodig hadden, maar vonden niet de juiste tools om ermee aan de slag te gaan en hun talenten in beweging te zetten.

 

Talentpool zorgt zowel voor de groei van het individu als het team
 

Hoe konden ze al deze verschillende kwaliteiten en talenten ondersteunen, verder laten ontwikkelen en op één lijn krijgen met elkaar? DBR zorgde voor de oplossing. Dankzij het talentprogramma van DBR, genaamd Talentpool, dat gericht is op persoonlijke kwaliteiten groeien de medewerkers van Sportbedrijf Rotterdam niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook als team. Zo wordt o.a. de samenwerking tussen teams, zowel intern als extern, geoptimaliseerd.

 

‘Met het talentprogramma van DBR geven we aandacht aan de belangrijkste component van onze organisatie, de mens. “

 Ronald van Ombergen, CEO Sportbedrijf Rotterdam.

 

Willen-kunnen-mogen

 

De aanpak van DBR is transparant en berust op haar “drieslag filosofie”: Willen - Kunnen - Mogen.

  • Het “Willen” principe staat voor de motivatie van de medewerker. De intrinsieke wil om te presteren. Dit pakken we aan door het opstellen van persoonlijke ontwikkeldoelen en het leren kennen en geloven in de eigen kwaliteiten.
  • Het “Kunnen” principe staat voor de vaardigheden van het talent. Het gaat erom dat we de medewerker helpen in het kennen van de eigen vaardigheden en kwaliteiten. Dit doen we aan de hand van het trainen en het ontwikkelen van die kwaliteiten.
  • Het “Mogen” principe staat voor het krijgen van de ruimte om de vaardigheden te ontwikkelen. Hier gaan we aan de slag met de leidinggevenden. We trainen hen om hun talenten de ruimte en mogelijkheden te geven om hun vaardigheden in te zetten.

Om met deze 3 aspecten aan de slag te gaan ging DBR als volgt te werk met Sportbedrijf Rotterdam:

  • Er werden vijf plenaire bijeenkomsten van 1 à 2 dagen georganiseerd;
  • Persoonlijke coachingsgesprekken werden gepland;
  • Verschillende workshops werden gegeven aan de talenten omtrent hun zelfleiderschap;
  • Ook werkten ze in kleine groepjes aan concrete opdrachten waarin al het geleerde in de praktijk werd gebracht.

 

Wat heeft de talentpool van DBR gebracht?

 

Maar liefst 20% van de deelnemers die hebben deelgenomen aan de Talentpool maakten tijdens het programma een promotie. En 90% van de deelnemers gaf na afloop aan dat hun zelfvertrouwen was gegroeid waardoor ze efficiënter werken en meer zelfleiderschap durfden te tonen. Projecten verlopen daardoor sneller én beter!

‘De aandacht voor de menskant en persoonlijke groei heb ik dan ook het meest gewaardeerd’.  

Bas Theeuwen, Programmamanager Sportbedrijf Rotterdam.

Uiteraard staat de volgende talentpool al weer klaar voor de start, immers iedereen heeft talent. De kunst is om deze te ontdekken en te ontwikkelen.

Eva van Stiphout, Sportregisseur bij het Sportbedrijf Rotterdam over haar ervaring met het DBR talentenprogramma. Mooi dat ze haar collega’s enthousiast maakt om ook mee te doen!

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op