De Boer & Ritsema

Paul Hilhorst

Paul werkt sinds 2001 bij DBR. Hij is zowel consultant, trainer en coach. “Dit is een leuk vak! Je raakt nooit uitgeleerd, over anderen en daarmee over jezelf. Als ik complexiteit in teams hanteerbaar kan maken door een handzaam model, als ik leidinggevenden zou kunnen verleiden tot meer tolerantie naar hun medewerkers toe (let op: verwar dat niet met ‘bedekken onder de mantel der liefde’), dan vind ik het ook nog zinvol”.  

Management Consultant & Trainer

Meest memorabele moment in de tijd dat je bij DBR werkt 

Ik heb enorm genoten van onze studiereizen. Vooral die met onconventionele bestemmingen. Ik herinner mij vooral de eerste reis naar Albanië. Een land in opbouw. Onze opzet was de mensen van een NGO te assisteren in haar activiteiten. Om ze verder te bekwamen in (leiderschaps)-vaardigheden. Zoals onderhandelen bijvoorbeeld. Bijzonder aardige mensen. Ze deden geïnteresseerd mee, ook al beschikten ze over veel relevantere praktijkervaring. Bijzondere gebruiken ook: lever wel je wapen in voordat de vergadering begint. Een reis die ik niet snel zal vergeten.  

 

Wat is volgens jou de sleutel tot (zelf)leiderschap?  

Ken jezelf. Niet heel verassend, geef ik toe. Maar hoe blijf je een aangenaam mens voor jezelf en je omgeving? Best een klus af en toe. Omdat we vaak onzeker zijn, over van alles. En als je een klein beetje weet waar dit vandaan komt, lukt het soms om dat niet zomaar van je af te reageren, maar veel meer in verbinding met de ander te blijven. Dat zijn mooie momenten. 

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Erik Koenders en Wim ter Mate van DBR

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op