De Boer & Ritsema

Erik Koenders

Erik Koenders is sparringpartner voor topmanagers in Nederland. Hij is managing partner, auteur van de bestseller ‘De menskant van veranderen’ en expert change management met Spiral Dynamics.

 

Erik werkt sinds 1993 bij DBR en is vanaf 2014 directeur en managing partner van DBR. Zijn motto ‘verbeteren tot op het beton’ is ontstaan als consultant in de industrie waarbij hij kansen zag om de brug tussen strategie en uitvoering te slaan.  

Partner

Meest memorabele moment in de tijd dat je bij DBR werkt 

"Toen ik als 23-jarige de kans kreeg om ervaring op te doen als leidinggevende van een HR-afdeling heb ik die kans gepakt, absoluut niet wetend waar ik aan begon. Die onbevangenheid gun ik iedereen…niet per se om verticale carrière stappen te zetten maar vooral om jezelf te ontplooien als professional, als mens!"

 

Wat is volgens jou de sleutel tot (zelf)leiderschap?  

Voor mij is de sleutel tot zelfleiderschap het omgaan met je zelfvertrouwen. Een balans vinden tussen te veel en te weinig zelfvertrouwen. Waardoor je eigen leren en ontwikkelen stimuleert. Durven te vertrouwen in je eigen intenties en kunnen enerzijds en opstellen voor andere en nieuwe inzichten anderzijds’. 

26/05/2021

Waarom je als organisatie juist nu het zelfleiderschap wilt verhogen

DBR toont het belang van zelfleiderschap aan voor medewerkers binnen de organisatie en de organisatie in zijn geheel. Download hier de whitepaper: zelfleiderschap en leiderschap in organisaties en verhoog de mate van zelfleiderschap bij uw professionals en zorg voor een succesvolle, gezonde organisatie.

 

door
category
26/05/2021

Leugen 4/9: Leiderschap is iets

Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer’. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer.  Erik Koenders en Wim ter Mate nemen in deze mini-serie 4 leugens onder de loep. De laatste leugen waar ze hun tanden in zetten? Leiderschap is iets.

door
category
26/05/2021

DBR zet talenten Sportbedrijf Rotterdam in beweging met haar Talentpool-programma

Het optimaliseren van de samenwerking tussen teams, zowel intern als extern, lijkt een struikelblok voor veel organisaties. Samen met Sportbedrijf Rotterdam hebben we ervoor gezorgd dat hun projecten sneller én beter lopen dankzij ons Talentprogramma, genaamd Talentpool. 

door
category
26/05/2021

Leugen 1/9 - Mensen hebben feedback nodig

Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer. Erik Koenders en Wim ter Mate nemen in deze mini-serie 4 leugens onder de loep. De eerste leugen waar ze hun tanden in zetten? Mensen hebben feedback nodig.

door
category

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op