De Boer & Ritsema
Illustratie van vrouw die van thuis werkt
[:swvar:text:119:]

Hoe maak jij je eigen Great place to work?

Het is niet meer de vraag ‘of’ maar het is een nieuwe realiteit: het hybride werken. We werken tegenwoordig vaak 50% of meer van onze tijd vanuit huis op een eigen werkplek. Dat vraagt zelfleiderschap van professionals op het creëren van hun eigen Great place to work.

door
category

Het creëren van je eigen Great place to work

Een great place to work: wat betekent dit nu eigenlijk? Het is een werkplek waar je prettig kunt werken, waar je de inspiratie, rust en afwisseling vindt om het beste uit je zelf te halen. Geen makkelijke opdracht, om zelf zo’n great place to work te creëren en zeker met het hybride werken wel van belang!

 

Hoe bewust sturen professionals nu al op hun eigen great place to work? Weten zij hoe zij een fijne werkomgeving voor zichzelf kunnen creëren? We zoomen in op we wijze waarop je invloed kunt uitoefenen op het creëren van een motiverende en aangename werkomgeving. Een omgeving die bijdraagt aan het met meer plezier en of focus oppakken van opdrachten die op je bord liggen. En daarmee positief bijdraagt aan de eigen motivatie.

 

 

Met zelfleiderschap naar een persoonlijke Great place to work

Zelfleiderschap richt zich op de wijze waarop mensen zichzelf beïnvloeden om hun doelen te halen. Een belangrijk onderdeel daarin is het werken aan een aangename werk omgeving, een omgeving die stimulerend is voor jou als professional.

 

Dat wat daarin belangrijk is verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Denk aan een recreatieve sporter die wekelijks zijn trainingen moet doen om zich klaar te stomen voor een halve marathon. Bij de één treedt verzadiging op als je iedere keer hetzelfde rondje loopt. Deze persoon moet zorgen voor afwisseling, variëren van plek en ondergrond tijdens het hardlopen. Voor een ander zit de crux veel meer in het samen lopen met anderen in plaats van iedere keer alleen gaan rennen.

 

Zo werkt het ook voor ons in het professionele leven, iedereen heeft iets anders nodig om plezierig te kunnen werken.

Illustratie van mensen die lopen alleen en in groep

Word bewust van jouw manier met de Zelfleiderschapscan

Met de zelfleiderschapscan kun je onder andere reflecteren op de wijze waarop jij als professional zorgt voor je eigen great place to work. Ook onderzoek je wat hierin voor jou belangrijk is. Je wordt je meteen bewust hoe je hier doelgerichter mee aan de slag kunt gaan.

 

De Zelfleiderschapscan is een tool ontworpen door DBR om zelfleiderschap te helpen ontwikkelen, zonder dat dit te veel tijd en geld kost. Het is een tool waar elke individu zelf mee aan de slag kan gaan, inclusief een persoonlijk werkboek met opdrachten die relevant zijn voor hem of haar.

 

Natuurlijk bieden de inzichten ook een mooi aangrijpingspunt om als leidinggevende met je professionals in gesprek te gaan.

Visuele representatie van zelfleiderschap en zijn thema\'s

De Zelfleiderschapscan vergroot het zelfleiderschap in 3 stappen

 

  1. Maak de Zelfleiderschapscan: de scan test het zelfleiderschap op 3 pijlers (gedrag, aangenaam werken en constructief denken)
     
  2. Krijg zelfinzicht door een persoonlijke rapportage: de rapportage zorgt voor bewustzijn van de 3 pijlers die bijdragen aan zelfleiderschap. De resultaten van de scan geven inzicht en vergroten de zelfkennis van hoe iemand acteert en of dit een positief of negatief effect heeft op met plezier presteren. 
     
  3. Werk aan zelfleiderschap met het werkboek: ga aan de slag met het persoonlijke werkboek. De opdrachten geven verder inzicht in hoe iemand zichzelf het beste kan beïnvloeden én hoe je dit in de praktijk brengt. 

Wil je meer informatie over zelfleiderschap en/of de Zelfleiderschapscan? Klik hier

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op