De Boer & Ritsema

Blog

26/05/2021

De afdeling Patrouillevaartuigen van Havenbedrijf Rotterdam zet samen met DBR koers naar een betere samenwerking tussen management en werkvloer.

Om de operationele uitdagingen te overwinnen, was Havenbedrijf Rotterdam zich ervan bewust dat er meer synergie moet komen in de samenwerking tussen medewerkers en management? Maar hoe? Hiervoor schakelden zij DBR in als externe sparringpartner.

door
category
26/05/2021

Hoe blijf jij op je best?

Hoe blijf jij op je best? In dit artikel beschrijft Wim ter Mate de zoektocht hoe we beter kunnen omgaan met alle onzekerheden die op ons afkomen. Wat doe jij om een mooi, prettig en goed leven te leiden?

door
category
26/05/2021

Hoe navigeer je op onbekend terrein?

In deze tijd waarin we vaste patronen moeten loslaten, helpt een persoonlijk kompas om de juiste koers te kunnen bepalen. In dit artikel stellen Jantien Martin en Britta Lassen drie vragen die je helpen om je kompas in te stellen. 

door
category
26/05/2021

Leugen 4/9: Leiderschap is iets

Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer’. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer.  Erik Koenders en Wim ter Mate nemen in deze mini-serie 4 leugens onder de loep. De laatste leugen waar ze hun tanden in zetten? Leiderschap is iets.

door
category
26/05/2021

DBR zet talenten Sportbedrijf Rotterdam in beweging met haar Talentpool-programma

Het optimaliseren van de samenwerking tussen teams, zowel intern als extern, lijkt een struikelblok voor veel organisaties. Samen met Sportbedrijf Rotterdam hebben we ervoor gezorgd dat hun projecten sneller én beter lopen dankzij ons Talentprogramma, genaamd Talentpool. 

door
category
26/05/2021

Leugen 3/9: Mensen hebben potentieel

Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer’. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer. Erik Koenders en Wim ter mate nemen 4 leugens onder de loep. De derde leugen? Mensen hebben potentieel.

door
category
26/05/2021

Een kwestie van aandacht

Paul Hilhorst schreef dit stukje als reflectie op de teamdag van DBR. Geef aan alles wat je doet de nodige aandacht, een eenvoudige stelling dat u aanzet tot nadenken. 

door
category
26/05/2021

Leugen 2/9: Het kan mensen iets schelen voor welk bedrijf ze werken

Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer. Erik Koenders en Wim ter Mate nemen in deze mini-serie 4 leugens onder de loep. Tijd voor de tweede leugen: Het kan mensen iets schelen voor welk bedrijf ze werken.

door
category
26/05/2021

Univé investeert in haar leiders van morgen

Een steeds veranderende markt en evoluerende organisatie vragen een grote bijdrage van medewerkers. Lees in dit artikel hoe we de professionals van Univé gewapend hebben tegen de opkomende uitdagingen dankzij ons leiderschapsprogramma.

door
category
26/05/2021

Leugen 1/9 - Mensen hebben feedback nodig

Marcus Buckingham schreef samen met Ashley Goodall ‘Negen Leugens van de werkvloer. In dit boek rekenen ze af met hardnekkige en gangbare beelden over de werkvloer. Erik Koenders en Wim ter Mate nemen in deze mini-serie 4 leugens onder de loep. De eerste leugen waar ze hun tanden in zetten? Mensen hebben feedback nodig.

door
category

Onze tevreden klanten

DBR werkt voor ambitieuze organisaties, teams en individuen die zich realiseren dat ‘de menskant’ essentieel is voor resultaat.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op